KIJK Tipt: fietshelm met ingebouwde speakers en richtingaanwijzers

KIJK-redactie

27 September 2023 09:00

Nieuwe fietshelm

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een fietshelm met remlichten en videocamera.

Koppiekoppie

Fietser doet de fietshelm JY Smart Helmet op.

De volgende generatie fietshelm. Zo verkocht de JY Smart Helmet zichzelf. Waarom? Nou, onder meer om de lamp aan de voorkant (met schijnsel tot 70 meter), de richtingaanwijzers en remlichten op de achterkant, de ingebouwde speakers met bluetooth-audio en stembediening, de onboard foto- en videocamera, en de batterijduur van zestien uur. De knappe kopbeschermer haalde op crowdfundwebsite Kickstarter precies genoeg geld op om binnenkort echt in productie te gaan.

Fiets naar kickstarter.com

Feestbeest

Sony SRS-XV800

Waar is dat feestje? Hier bij de Sony SRS-XV800 is dat feestje! Deze nieuwe partyspeaker maakt je verjaardag of je ontslag immers nóg leuker. De machine heeft namelijk een bijna rechthoekig diafragma, dat het gebied van het luidsprekermembraan maximaliseert en zorgt voor een prettigere luisterervaring… of zoiets. Want als die techniek je minder interesseert, heeft ie ook gewoon kekke sfeerverlichting en een handig handvat. De prijs is 699 euro, maar een goed feestje mag wat kosten.

Boek je feest via sony.nl

KOUD!

Poster voor KOUD! Met een oermens en prehistorisch dier in de sneeuw.

Ontdek in deze tentoonstelling, tot en met 7 januari 2024 in
Museum Kasteel Wijchen, hoe dieren eruitzagen in de ijstijd, hoe mensen overleefden in barre omstandigheden, en waarom de mammoet uitstierf en wij niet.

Meer informatie op wijchenis.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 9/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: JY Smart Helmet

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt