KIJK Tipt: SmartTag, de slimme sleutelhanger

KIJK-redactie

07-04-2021 09:00:00

SmartTag

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Project Hazel

Een slim masker. Je wist misschien niet dat je het nodig had. Maar gelukkig is er Razer om het ons te vertellen. Dit Project Hazel-concept is het slimste én sociaalste masker ter wereld, volgens de bedenkers. Het mondkapje voldoet aan de N95-norm en heeft ventilatortjes die voor een ideale luchtstroom en ademhaling zorgen. Een ingebouwde microfoon en luidspreker zorgen er bovendien voor dat je stem niet gedempt wordt. Hopelijk is het snel een daadwerkelijk product, want dit heb je inderdaad écht nodig.

Be safe, op www.razer.com

Nike Go FlyEase

Schoenveters, klittenband, gespen: leuke uitvindingen, maar tegelijkertijd bewijzen ze hoe verschrikkelijk ons leven is. In een rechtvaardig universum zouden we immers ons schoeisel aantrekken zonder enige moeite te doen. Welnu, dankzij Nike is de verlossing nabij. Deze Go FlyEase-sneakers hebben namelijk een gespannen bandje en een bistabiel scharnierstuk, waardoor de uitgetrokken schoenen als het ware in tweeën breken en ‘open klappen’ – om zich vanzelf weer te sluiten als je er een voet in steekt. Oftewel: een hightech-instapper 2.0 van de toekomst. Misschien is er toch een God.

Ren naar www.nike.com

Galaxy SmartTag

Nooit meer spullen kwijtraken? Het kan met de Galaxy SmartTag. Je koppelt hem aan de app op je telefoon, hangt hem aan je favoriete spullen… En dat is alles. Daarna stuurt het sleutelhangertje een Bluetooth Low Energy-signaal uit, dat ook als hij zelf offline is, wordt opgevangen door Samsung-apparaten in de buurt. Zo kun je via je smartphone altijd je tas, je portemonnee, je fietssleutels, je flessenopener of – bijvoorbeeld – je Verselab-ministudio van Roland terugvinden. Slim!

Je vindt meer info terug op www.samsung.com

Deze en nog meer gadgets en boeken staan ook in KIJK 4/2021.

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer KIJK tipt

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis