KIJK tipt: elke minuut een nieuw gedicht

KIJK-redactie

15 May 2024 09:00

Poem/1

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een klok die iedere minuut een nieuw gedicht maakt.

Digidichter

Poem/1

Elke minuut een nieuw gedicht. Dat is de gimmick van Poem/1. Deze digitale klok met e-papier-scherm (de looks van papier, het gemak van digitaal) is namelijk voorzien van kunstmatige intelligentie en schrijft elke zestig seconden een rijmpje over hoe laat het is. Op crowdfundwebsite Kickstarter hielpen ruim achthonderd poëzieliefhebbers mee om het product te financieren… kennelijk zonder op te merken dat het voorbeeldversje op de promofoto niet eens rijmt.

Hoor je ook het klokje slaan? Tijd om naar kickstarter.com te gaan

Fanphone

OnePlus 12R Genshin Impact Edition

Heerlijk niche? De videogame Genshin Impact heeft wereldwijd natuurlijk miljoenen fans en spelers. En fabrikant OnePlus zal heus een kosten-batenanalyse hebben gemaakt. Maar toch kan het voor buitenstaanders niche lijken om een exclusief telefoontoestel te ontwerpen rondom één enkel spelpersonage. Desalniettemin is de OnePlus 12R Genshin Impact Edition volledig gewijd aan Keqing: de smartphone heeft haar Electro-violette kleuren, is versierd met haar bliksemschicht, en is voorzien van een aangepaste gebruikersinterface die de gamewereld Teyvat weerspiegelt. Niche? Wellicht. Nice? Zeker.

Meer fantastische fanservice op oneplus.com

Revolutie aarde

Mensen kijken naar scherm bij de tentoonstelling revolutie aarde in Discovery Museum.

Tijdens deze nieuwe belevingstour in het Discovery Museum in Kerkrade leer je wat de gevolgen van vele eeuwen industriële revoluties voor onze kwetsbare aarde zijn (geweest) én hoe wij mensen het tij kunnen keren.

Meer info op discoverymuseum.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 5/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Matt Webb/Kickstarter

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt