KIJK tipt: goocheldoos

KIJK-redactie

31 January 2024 09:00

goocheldoos Mayan Box

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een goocheldoos.

Goocheldoos

Mayan Box

In KIJK 2/2024 (die nu te koop is) lees je een fantastisch artikel over wetenschap en goochelen. Mocht je daardoor de simsalabimsmaak te pakken hebben, dan is deze Mayan Box een aanrader. De truc daarbij is dat de toeschouwer een van de zes custom made dobbelstenen uit een ebbenhouten doosje mag kiezen – waarna de goochelaar het doosje opent en binnenin een voorspelling vindt die exact met die keuze overeenkomt. Helaas mogen we de tech van deze toy niet verklappen, maar hij zal je betoveren.

Meer tovenarij op tccmagic.com

Zonnewijzer

eTrex Solar van Garmin

Voor altijd verdwalen! Dat kan met de nieuwe eTrex Solar van Garmin. Dit gps-apparaat voor hikers en andere outdoor-avonturiers krijgt zijn stroom namelijk uit zonne-energie. Zolang je hem buiten gebruikt, kun je hem dus buiten blijven gebruiken. Beetje aangedikt wellicht, maar je snapt wat we bedoelen. De digitale wegwijzer kan je in elk geval altijd weer thuisbrengen – tenzij je dat helemaal niet wil, natuurlijk.

Lekker buiten spelen, via garmin.com

Komt een leeuw bij de dokter

Tekening van een hart met bloedvaten

Tot en met 9 juni staat Natuurhistorisch Museum Rotterdam in het teken van het hart. Hoe ziet dat van ons en van andere dieren eruit? En wat kunnen we tegen een zieke rikketik doen?

Meer op hetnatuurhistorisch.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 2/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Louis Erard/Konstantin Chaykin

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt