KIJK Tipt: haarscherpe webcam

KIJK-redactie

08 March 2023 09:00

Razer Kiyo Pro Ultra, webcam

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: vergaderen met professionele beeldkwaliteit.

Grootspraak

Hoe groter de sensor, hoe beter de beeldkwaliteit. Dat zeggen wij niet, dat zegt Razer. Daarom voorzag de internationale gadgetmaker zijn nieuwe Kiyo Pro Ultra van een Sony Starvis 2 – de grootste sensor die ooit in een webcam werd gepropt. Het resultaat is een professionele beeldkwaliteit van DSLR-niveau, maar dan boven op je computerscherm. En ook dat zeggen wij niet, dat zegt Razer.

Beelden op www.razer.com

Kwebbeldoos

Een speakerphone voor de moderne arbeidsslaaf. Dat is de ambitie van de HiDock. Het is een conference speakerphone en een voicerecorder én een USB-hub in één plug-and-play apparaatje, dat je makkelijk mee kunt nemen en dus zowel thuis als op kantoor als in een koffietentje kunt gebruiken – waar je dankzij slimme microfoontjes en geavanceerde noise reduction geen last hebt van anderen, terwijl zij wel ontiegelijk veel last hebben van jou. Groot succes op Kickstarter, uiteraard.


Check de campagne op www.kickstarter.com

Diersporen van Europa

Dit boek van Joscha Grolms brengt je de grondbeginselen van het spoorzoeken bij. Het bevat meer dan 1100 foto’s en 500 tekeningen, en leert je binnen de kortste keren verschillende pootafdrukken, vraatsporen en holen te herkennen.

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 3/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt