KIJK tipt: hiermee boor je nooit meer scheve gaten

KIJK-redactie

10 April 2024 09:00

Boor met laser om niet scheef te boren

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: met deze gadget boor je nooit meer scheve gaten.

Raak

Een boor met de BullseyeBore Core

Nooit meer scheve gaten boren? Dat kan met de BullseyeBore Core. Dat is niet de boor hiernaast, maar het groene kapje óp de boor hiernaast. In dat plastic gevalletje zitten lampjes die een soort schietschijf projecteren. Als je de boor recht houdt, ziet die schietschijf er recht uit; als je de boor scheef houdt, ziet die schietschijf er scheef uit – en daardoor weet je altijd of je goed bezig bent. Op crowdfundwebsite Kickstarter waren duizenden thuisklussers er enthousiast over, dus het product zelf was alvast een boor in de roos.

Check de campagne op kickstarter.com

Gitaarsynth

Gitaarsynth Mod series

Briljant idee. Met de Mod Series introduceert Gamechanger Audio namelijk een soort mengvorm van gitaarpedalen en modulaire synthesizers: stompboxes mét patchkabels. Als er twee beroepsgroepen zijn die totaal geen zelfbeheersing hebben wanneer er nieuw speelgoed verschijnt, dan zijn het wel verzamelaars van gitaareffecten en verzamelaars van synths – en dit product spreekt allebei die clubs aan. Tot overmaat van zakelijk inzicht verschijnen er ook nog meteen drie varianten: een chorus, een delay en een echo. Briljant idee.

Kost 247 euro per pedaal, op gamechangeraudio.com

De vitaminepioniers

Cover van De Vitaminepioniers

Wetenschapshistoricus Rob van den Berg beschrijft in dit boek het bijzondere verhaal van Christiaan Eijkman en Gerrit Grijns, twee artsen die jarenlang strijd voerden om de titel ‘grondlegger van de vitaminen’

Meer info op bijvoorbeeld uitgeverij Prometheus

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 4/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: BullseyeBore Core

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt