KIJK tipt: horloge met een buitenaards wereldrecord

KIJK-redactie

10 May 2024 09:00

Cosmopolis horloge

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een horloge dat in de boeken van Guiness World Records staat.

Ruimtetijd

Cosmopolis

Proficiat! De Cosmopolis heeft het officiële Guinness World Record behaald voor ‘meeste inzetstukjes van meteoorsteen in een horloge’. Geen idee hoeveel polsklokjes daarvoor in de race waren, maar dit pronkstuk van Les Ateliers Louis Moinet is dus de winnaar. Want: maar liefst twaalf verschillende brokjes ruimtesteen zijn verwerkt in de voor- én achterkant van dit speciale sieraad. Uiteraard is het een limited edition met een exclusief prijskaartje, maar records zijn nu eenmaal zeldzaam.

Check louismoinet.com of guinnessworldrecords.com

(H)oortjes

Bose Ultra Open Earbuds

Muziek én de wereld om je heen. Met de Ultra Open Earbuds hoor je ze allebei. Deze nieuwe audio wearables van Bose draag je namelijk niet Ín, maar áán je oren. Daardoor blijven je gehoorgangen vrij voor omgevingsgeluid, ongeacht hoe hard je je playlist ook tegen je trommelvlies laat blazen. Door de soepele vormgeving en de zachte materialen zou je ze bovendien urenlang comfortabel kunnen dragen. Klinkt goed in de oren, toch?

Bestellen kan op bose.com

De kracht van ADHD

Omslag van het boek: De kracht van ADHD

ADHD wordt vaak nog gezien als een probleem. Deze gedeeltelijk erfelijke eigenschappen zijn echter essentieel geweest voor het voortbestaan van onze voorouders, bepleit psychiater Anders Hansen in dit boek.

Meer info op bijvoorbeeld bruna.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 5/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Louis Moinet

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt