KIJK tipt: horrorhorloge

KIJK-redactie

24 January 2024 09:00

horrorhorloge van Louis Erard

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een polsmonster.

Horrorhorloge

Le Régulateur Louis Erard x Konstantin Chaykin Dusk to Dawn, een horrorhorloge die ook wel polsmonster wordt genoemd.

De officiële naam van dit klokje is Le Régulateur Louis Erard x Konstantin Chaykin Dusk to Dawn en dat is een behoorlijke bek vol. De bedenkers noemen het nieuwe horloge ook wel een polsmonster. En terecht, want op de wijzerplaat kun je een gruwelgezicht met cycloopoog en zaagmond ontwaren. De inspiratiebron daarvoor was de Likho-legende, een Slavisch verhaal over de belichaming van het kwaad. Het creepy klokje kost je ruim vierduizend euro – en ook dat is wel even schrikken.

Info op louiserard.com

Jukbeendopjes

De jukbeendopjes Suunto Wing

Veilig sporten is belangrijk, knoop dat nu eens in je oren. Het is gevaarlijk om over straat te fietsen of te rennen en ondertussen naar muziek of podcasts te luisteren. Gelukkig is er de Suunto Wing: een open-ear-hoofdtelefoon met bone conduction. Deze machine stuurt het luistervoer rechtstreeks via je jukbeenderen naar je binnenoor, zonder je trommelvlies te beroeren. Hierdoor hoor je óók de auto’s en de ga-eens-aan-de-kant-roepers in de omgeving. Want veilig sporten is belangrijk, knoop dat nu eens in je jukbeenderen.

Oren of jukbeenderen naar? Check suunto.com

Wanneer dieren dromen

Cover van 'Wanneer dieren dromen'

Dat dieren dromen is pas in 2020 voor het eerst in de wetenschappelijke literatuur beschreven. In dit boek geeft wetenschapsfilosoof David Penã-Guzmán inzicht in het onderzoek naar het fenomeen.

Meer info op bijvoorbeeld noordboek.nl

De Complottenpiramide

Preview-afbeelding voor de podcast De Complottenpiramide

Vroeger deden we nog lacherig over complottheorieën maar tegenwoordig staan Tiktok en Instagram er vol mee. Hoe zit dat? En moeten we ons zorgen maken? In De Complottenpiramide onderzoeken Lisa Loeb en haar man Daniel Paarlberg wekelijks de opmerkelijkste complottheorieën. Ze onderzoeken hoe een complot ontstaat, wie erin geloven en hoe gevaarlijk het eigenlijk is, dat complotdenken. Is een complot absurd, verontrustend of echt doodeng? Dat bepalen Lisa en Daniel aan het einde van iedere aflevering.

Beluister de podcast op Podimo

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 2/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Louis Erard/Konstantin Chaykin

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt