KIJK Tipt: muziek zoals de artiest het heeft bedoeld

KIJK-redactie

22 March 2023 09:00

Muziek, NW-A306

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: muziek zoals de artiest het heeft bedoeld.

Opschaler

Muziek zoals de artiest het heeft bedoeld. Dat belooft de NW-A306. Deze nieuwe walkman van Sony gebruikt immers de kunstmatige intelligentie van DSEE Ultimate om gecomprimeerde muziek in real time te upscalen – ook wanneer die muziek is gedownload, via wifi wordt gestreamd, of door een draadloze  koptelefoon je oren bereikt. Met andere woorden: klinkt goed en klinkt beter!

Meer technische achtergrond op www.sony.nl

Lichtmuis

Net geen 50 gram. Dat weegt de Viper Mini Signature Edition. Dit lage gewicht wordt bereikt door slim gebruik te maken van magnesiumlegeringen en spuitgiettechnieken in een opvallend exoskelet-ontwerp – dat vervolgens in een CNC-machine gaat en daarna wordt gepolijst, gepassiveerd, geverfd en ge-inelkaar- zet. Aan die kennis heb je als consument natuurlijk geen klap, maar het bracht gadgetfabrikant Razer wel haar lichtste muis ooit. Net geen 50 gram dus.

Meer productieweetjes op www.razer.com

Paleontologie. Een geïllustreerde geschiedenis

Dit rijk geïllustreerde boek van bioloog David Bainbridge bespreekt de belangrijkste vondsten uit de paleontologie en de ontwikkeling van het vakgebied door de geschiedenis heen.

Meer informatie op bijvoorbeeld Bruna.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 4/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt