KIJK tipt: Piranha uit Super Mario van LEGO

KIJK-redactie

13 December 2023 09:00

Piranha PLant uit Super Mario van LEGO op een kastje

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: de happende Piranha plant uit Super Mario van LEGO-blokjes.

Plastic Piranha

Piranha plant uit Super Mario van LEGO op een kastje

Eigenlijk willen we niets zeggen over de LEGO Super Mario Piranha Plant-set. Natuurlijk is het vet dat je de beroemde vijand van Super Mario nu kunt nabouwen met 540 plastic blokjes. En uiteraard is het een mooi detail dat je dit vanaf de bodem doet, zodat de rode happer als het ware uit zijn bekende buisje groeit. Maar in de tijd dat wij dat uitleggen, had jij ook al gewoon een warp pipe naar de winkel kunnen nemen.

Meer foto’s op lego.com

Roze tikker

Felroze toetsenbord

Wat is ie roze! Volgens het spreekwoord mag je een toetsenbord niet beoordelen op zijn kaft. Maar gossiemikkie, wat is ie roze. Het PRO X TKL-gamingtoetsenbord van Logitech G is gemaakt in samenwerking met een heel team van professionele e-sporters en biedt daardoor allerlei interessante specs – van lightspeed-technologie en doubleshot keycaps tot een tenkeyless ontwerp – maar wij zijn toch vooral betoverd door de kleur. Want jeetjemineetje, wat is ie roze.

Op logitechg.com staat hij ook in andere kleuren

Atlas van de Homo sapiens

Cover van het boek Atlas van de Homo Sapiens

Hoe verspreidde Homo sapiens zich duizenden jaren geleden? En met wie leefde die samen? Dat laat deze atlas zien middels tal van fraai geïllustreerde kaarten.

Meer info op bijvoorbeeld noordboek.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 1/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: LEGO


Meer KIJK tipt