KIJK Tipt: robotstofzuiger die ook de hoekjes meepakt

Tim Tomassen

23 August 2023 09:00

Robotstofzuiger Dyson

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een robotstofzuiger die ook de randjes in de woonkamer schoonmaakt.

Randrobot

Robotstofzuiger Dyson

Lange tijd hadden mensen één zekerheid. Computers, machines en apparaten met kunstmatige intelligentie versloegen ons met schaken, maakten mooiere kunstwerken en schreven grappigere gadgetrubrieken – maar wij wonnen met het schoonmaken van de randjes in de woonkamer. Helaas is er nu de Dyson 360 Vis Nav: een robotstofzuiger met sensors om precies die randen te detecteren, waarna hij de zuigkracht kan omleiden via een zij-actuator en zo óók de randjes perfect kan reinigen. We blijven wederom verslagen achter, maar gelukkig is wel alles schoon.

Meer tech op dyson.com

Coolklok

Deconstructed van Holthinrichs Watches

Tof klokkie van eigen bodem! De Deconstructed is namelijk het nieuwste horloge van Holthinrichs Watches, gevestigd in onze enige échte hoofdstad: Delft. Het semi-skeleton timepiece is een interessante mix van moderne 3D-printtechnieken en ouderwets handwerk – waarbij alle klassieke horloge-onderdelen opnieuw zijn bekeken en gerangschikt in verrassende samenstellingen. Propvol details dus, maar natuurlijk wel primair voor fanatieke fans van toffe klokkies.

Kost 35.000 euro op holthinrichswatches.com

De opkomst en heerschappij van de zoogdieren

Cover van: De opkomst en heerschappij van de zoogdieren

De wereld telt zo’n zesduizend zoogdiersoorten. Een enorme verscheidenheid, waar een scala aan uitgestorven voorouders aan voorafging. Paleontoloog Steve Brusatte laat je kennismaken met deze voorgangers.

Meer op bijvoorbeeld Bruna.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 9/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt