KIJK Tipt: ruimtelego

KIJK-redactie

26 July 2023 09:00

ruimtelego op een kastje

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: LEGO over ruimtevaart.

Ruimtelego

LEGO over ruimtevaart

LEGO over ruimtevaart. Moeten we nog meer zeggen? Is het echt nodig om uit te leggen dat de LEGO Ideas Tales of the Space Age-set bestaat uit vier ansichtkaartachtige ontwerpen, geïnspireerd op posters uit de jaren tachtig, die op een kleurrijke maar minimalistische manier een eerbetoon brengen aan spaceshuttles, maanbases, zwarte gaten en maansverduisteringen – maar dan gemaakt van plastic blokjes? Of wil je gewoon weten dat de set 50 euro kost en nú te koop is? Dachten we al.

Vlieg naar www.lego.com

Groen, groener, groenst

Aspire Vero 15

Hierboven zie je de Aspire Vero 15. En dat is een groenere laptop. Vooral omdat de Windows 11-machine milieuvriendelijker is gefabriceerd dan veel van zijn broertjes en zusjes. Hij bevat namelijk heel wat hergebruikt plastic, heeft een verfvrije behuizing, gebruikt gestandaardiseerde schroeven (om reparaties en recycling te vereenvoudigen) en komt in een grotendeels gerecyclede verpakking. O ja, en de marketingafdeling van Acer besloot om hem te fotograferen met een groene wallpaper.

Kost je 899 euro op www.acer.com

Orde van grootte

Grootte is de belangrijkste variabele van het universum. In zijn nieuwe boek verklaart de Tsjechisch-Canadese wetenschapper Vaclav Smil de regelmatigheden en eigenaardigheden van alle dingen die ons leven op aarde bepalen.

Meer informatie op bijvoorbeeld Bruna.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 8/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Beeld: LEGO

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt