KIJK Tipt: slimme fiets belooft gepersonaliseerde ervaring

KIJK-redactie

10 October 2023 09:00

Man op ebii fiets in de stad

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een fiets met kunstmatige intelligentie.

AI-bike

ebii fiets van Acer

En toen maakte Acer opeens een e-bike. We kennen de Taiwanese elektronicabaas natuurlijk van de computers en de computerachtige dingen, maar de ebii is dus een heuse stadstrapper. Wel een stadstrapper met kunstmatige intelligentie trouwens, want hij belooft een gepersonaliseerde ervaring te bieden door zich aan te passen aan de rijomstandigheden, de beenkracht en het gewenste ondersteuningsniveau. Toch een beetje een computerachtig ding dus, maar dan met twee wielen en een bel.

Voor meer info fiets je naar acer.com

Gitaarapparaat

 ME-90 van Boss

Nieuwe maand, nieuwe gitaargadget. Deze keer de ME-90 van Boss. Volgens de makers biedt dit multi-effect meer dan tien AIRD-versterkermodellen, zestig verschillende effecten, IR-loading, acht multifunctionele voetknoppen, een nieuw ontworpen expressiepedaal met teenschakelaar… en nog tal van snufjes om je gitaar vooral niet als een gitaar te laten klinken. Voor puristen ongetwijfeld te weinig vintage en te weinig boutique, maar helaas is het nu eenmaal verplicht om elke nieuwe gitaargadget te kopen.

Meer specs op boss.info

Julius Caesar

Beeld van Julius Caesars hoofd

Tot en met 20 mei 2024 kun je in H’ART Museum Amsterdam, de voormalige Hermitage, een tentoonstelling over het leven van de Romeinse veldheer, politicus en schrijver Julius Caesar bezoeken.

Meer info op hartmuseum.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 10/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Acer

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt