KIJK tipt: slimme zwembril

KIJK-redactie

29 May 2024 09:00

slimme zwembril

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een slimme zwembril.

Briljant

Smart Swim 2, slimme zwembril

Een slimme zwembril. Dat is de Smart Swim 2 van Form. Tijdens het baantjes trekken op zondagochtend houdt deze gadget namelijk niet alleen het chloor uit je ogen, maar biedt hij ook nog eens real-time visual feedback op je prestaties. Een doorzichtig display op het glas toont je bijvoorbeeld je hartslag of je snelheid of je trainingsschema. Koppie-koppie, deze slimbril.

Kost 250 euro op formswim.com

AI-wasser

Bespoke AI wasmachine in een keuken

De Bespoke AI-wasmachines van Samsung hebben kunstmatige intelligentie. Dankzij AI Energy Mode kunnen ze bijvoorbeeld het energieverbruik meten en bij een te hoge stroomrekening vanzelf overstappen naar een zuinigere modus. Dankzij AI Ecobubble kunnen ze de wastijd, temperatuur en centrifugesnelheid automatisch aanpassen aan het type wasgoed. En dankzij AI Wash kunnen ze de hoeveel water en wasmiddel bepalen door het gewicht en de zachtheid van de stof te meten. Kortom: een speeltje waar je lyrisch van wordt als je de dertig bent gepasseerd.

Meer info op samsung.com

Gewoontedieren

Omslag van het boek Gewoontedieren van Nicklas Brendborg

In dit boek legt de Deense bioloog Nicklas Brendborg uit dat bedrijven de biologie achter het menselijke instinct gebruiken om ons meer en meer te laten consumeren. Én hij biedt een oplossing voor dit probleem.

Meer info op bijvoorbeeld bol.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 6-7/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Form

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt