KIJK Tipt: Sneaker Space Invaders

KIJK-redactie

28-07-2021 09:00:00

Space Invaders

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Sneaker Space Invaders

sneaker space invaders

Je moet een beetje zoeken. Maar dan blijken de Sneaker Space Invaders volgepropt met verwijzingen naar (inderdaad) de klassieke computergame Space Invaders. Bijvoorbeeld: op het suède van de hiel zit een witte alien, de tong toont een kanon, en in het logo van de maker heeft de ‘O’ de vorm van een neergeschoten vijand. Geen idee of er héél veel verstokte Atari-fans zijn die de designschoenen van Floris van Bommel sparen, maar ze zijn vast te vinden – met een beetje zoeken.

Limited edition op florisvanbommel.com

Op zoek naar de moederboom

Moederboom

De wereldberoemde ecoloog Suzanne Simard nodigt ons in haar eerste boek uit om op een geheel nieuwe manier naar bomen te kijken en laat zien wat we van ze kunnen leren.

Weg van de Waddenzee

Waddenzee

Op deze tentoonstelling van Ecomare (Texel), te bezoeken tot en met 1 juli 2022, volg je trekvogels op hun reis over de wereld en ontdek je de gevaren die de dieren onderweg moeten trotseren.

Deze en nog meer boeken en gadgets staan ook in KIJK 8/2021, hier te bestellen.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer KIJK tipt