KIJK Tipt: Star Wars-helm van LEGO

KIJK-redactie

29 March 2023 09:00

Star Wars helm van Lego

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een Star Wars-helm van LEGO.

Spelhelm

Natuurlijk kun je vinden dat volwassenen niet met speelgoed moeten spelen. Of dat het cringe is wanneer je alles van Star Wars verzamelt. En je kunt roepen dat je voor 70 euro vast iets veel leukers kunt kopen. Of dat KIJK twee maanden geleden ook al een LEGO-product in deze rubriek had staan. Maar anderzijds is de Clone Commander Cody Helmet Building Set wel gewoon retecool. En je bent mijn vader helemaal niet.

Meer info op www.lego.com

Klasse

Welkom in het klaslokaal. De TravelMate B5 14 van Acer is immers bedoeld voor studenten. Het toestel kan tegen een stootje, de batterij gaat een schooldagje mee, de webcam heeft een privacy-klep, en meer van dat soort geinigheid. Qua software zorgt de break reminder ervoor dat je af en toe een pauze neemt en geeft de screen distance reminder een seintje als je te dicht op het scherm zit. Misschien niets bijzonders, maar zeker genoeg voor een zesje.

Specs op www.acer.com

Bouwen voor het buitenland

Nederlandse werven hebben in opdracht van andere landen al heel wat sleepboten gebouwd. Tot en met 12 augustus kun je in het Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis modellen zien van de meest bijzondere exemplaren.

Meer info

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 4/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt