KIJK tipt: toffe knopjes

KIJK-redactie

07 February 2024 09:00

EP–133 K.O. II

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een synthesizer, sampler en composer in één.

Toffe knopjes

EP–133 K.O. II

Ben je op zoek naar een synthesizer, sampler en composer in één draagbaar apparaat? En zouden een nieuwe sequencer of verse effecten een pluspunt zijn? Sta je bovendien open voor een ingebouwde microfoon en een ingebouwde speaker? Kun je uit de voeten met 999 sampleslots en 64 MB geheugen? Werk je graag met MIDI én met tactische toetsen? Of vind je de machine hierboven er gewoon keitof uitzien? Dan is de EP–133 K.O. II misschien iets voor jou!

Googel ‘teenage engineering’ voor meer

Getikt

 Q1 HE op gele achtergrond

Een 75-procent-layout. Draadloze verbindingen. Gebaseerd op QMK-firmware. En voorzien van Hall-effect-magnetic-schakelaars. Volgens eigen zeggen is de Q1 HE van Keychron het eerste toetsenbord dat al deze eigenschappen combineert. Oftewel: het is een typemachine voor een héél specifieke doelgroep. Maar die doelgroep tikte op crowdfundwebsite Kickstarter wel met gemak het benodigde startkapitaal binnen.

Meer niche specs op kickstarter.com

Een kleine geschiedenis van intelligentie

Cover van Een kleine geschiedenis van intelligentie

AI-ondernemer Max Bennett laat aan de hand van vijf neurowetenschappelijke doorbraken de geschiedenis van ons brein zien. En hij koppelt dat vervolgens aan de toekomst van kunstmatige intelligentie.

Meer info op bijvoorbeeld bol.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 2/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: teenage engineering

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt