KIJK Tipt: Bioscoopgeluid. Overal

KIJK-redactie

01 November 2023 09:00

Draagbaar theatersysteem op koffietafel in woonkamer

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een draagbaar theatersysteem.

Driespeaker

HT-AX7 draagbaar theatersysteem

Een draagbaar theatersysteem. Dat belooft Sony met de HT-AX7. Je zet de drie speakers van deze gadget gewoon om jezelf heen, en luistert vervolgens hoe de 360 Spatial Sound Mapping-technologie een aantal ‘fantoomluidspreakers’ creëert en je omgeeft met een ongeëvenaarde surround-sound-ervaring. Klinkt op papier al goed, dus stel je eens voor hoe fijn het in het echie is.

Meer op sony.nl

Ereduiker

Master x Palombari del Comsubin horloge

Met de Master x Palombari del Comsubin brengt de Italiaanse klokkenbouwer Squale een eerbetoon aan de COMSUBIN, een elite-eenheid van de Italiaanse marine gespecialiseerd in complexe onderwateroperaties. Dit titanium duikhorloge met heliumventiel heeft namelijk dezelfde kleuren als de uniformen van die club en de wijzerplaat toont haar trotse logo. Er zijn maar 500 exemplaren van het polsklokje gemaakt en slechts 420 daarvan zijn te koop. De overige 80 zijn daadwerkelijk in gebruik genomen door de geëerde duiksoldaten.

Kost ongeveer 1990 euro via squale.ch

De konijnen van Fibonacci

Cover van boek De konijnen van Fibonacci.

Hoe verandert een vlinder het weer? Is er een computer die elke vergelijking oplost? Waarom zitten er zestig seconden in een minuut? Deze en meer vragen beantwoord Adam Hart-Davis in dit boek, dat ontdekkingen uit de wiskunde bevat.

Meer informatie op bijvoorbeeld bruna.nl

Neuswijzer

Cover van boek Neuswijzer. Schilderij van man die zijn neus dichtknijpt.

Geuren kleuren onze levens. Ze geven smaak en brengen herinneringen tot leven. Geuren verleiden, brengen verlangens teweeg, roepen op tot walging of angst. Geuren hebben en geven betekenis. Maar wat weten we eigenlijk van geur? Over welke woorden beschikken we om onze reukervaringen uit te drukken? Wat zijn typisch Nederlandse geuren? Bestaat er zoiets als geurerfgoed? En wat als je (ineens) niets meer kunt ruiken?

Neuswijzer is een kleur- én geurrijk geïllustreerd standaardwerk waarin ons reukorgaan de absolute held is.

Meer informatie op boomgeschiedenis.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 10/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Logitech

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt