Filmpje: 15-jarige verbreekt record Rubiks kubus oplossen

Laurien Onderwater

05-09-2017 15:59:41

Rubiks kubus

Het verschil ten opzichte van het vorige record Rubiks kubus oplossen mag dan miniem zijn, maar het is de 15-jarige Patrick Ponce mooi wel gelukt om het te verbreken.

Je hebt het vast weleens geprobeerd: de vrolijk gekleurde Rubiks kubus oplossen. Maar ja, die krengen zijn nog aardig lastig (al helemaal als je geen engelengeduld hebt). Voor de 15-jarige Patrick Ponce is het allemaal appeltje-eitje. Hij wist onlangs de kubus op te lossen in maar liefst 4,69 secondes – dat is 0,05 seconde sneller dan de vorige recordhouder. En zoals je in onderstaand filmpje kunt zien, staat de jongen daar zelf ook versteld van:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

In het filmpje is te zien dat Ponce eerst de tijd kreeg om de kubus te bestuderen en dat de tijd pas begon te lopen toen hij de nodige zetten maakte om hem op te lossen. Ponce had overigens maar 17 zetten nodig…

Bron: YouTube: Patrick Ponce

Lees ook:

KIJK 9.2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes