U.S. Air Force dropt per ongeluk een Humvee

Laurien Onderwater

27-10-2018 08:59:02

Humvee

Humvees zijn robuuste militaire voertuigen die je niet graag op je dak krijgt. Toch was dat bewoners van de Amerikaanse staat North Carolina bijna overkomen.

De High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, of Humvee, is een relatief laag en breed voertuig, zodat de kans op omvallen erg klein is. Maar de kans op belanden in je achtertuin is kennelijk een stuk groter, want dat is wat er onlangs gebeurde in Amerika.

Lees ook: Tweet van U.S. Air Force valt niet goed

Gewonde bomen

De U.S. Air Force was onderweg met een Boeing C-17 – die aan boord een paar Humvees had – naar de Fort Bragg drop zone toen het militaire voertuig boven een wijk te vroeg werd losgelaten. De Humvee landde een paar kilometer van zijn basis verwijderd netjes met open parachute. Gelukkig zijn er bij het voorval geen gewonden gevallen, alleen een paar bomen raakten beschadigd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Een woordvoerder van het leger zei nog dat de airdrop werd uitgevoerd om een nieuw parachutesysteem voor zwaar materieel te testen. De drie parachutes ontworpen om de Humvee zachtjes te laten landen, werkten goed, en de test ging “helemaal zoals gepland, behalve dan dat hij iets te vroeg werd losgelaten.” Small detail.

Bronnen: Popular Mechanics, CNN

Beeld: U.S. Air Force/Devin M. Rumbaugh

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes