Boek: De langste achtervolging ooit

KIJK-redactie

17-05-2017 11:00:42

langste achtervolging

Ook al is het ‘de langste achtervolging ooit’, saai wordt dit boek op geen enkel moment. Vanaf de woeste zeeën bij Antarctica wordt de achtervolging op een illegaal vissend schip ingezet.

De Bob Barker, één van de schepen van Sea Shepherd, stuit in de zeeën rond Antarctica op het illegale vissersschip de Thunder. Veel wordt hier niet gevaren, maar er wordt wel veel gevist. Illegaal welteverstaan. De Thunder is één van de duistere schepen die zich hiermee bezig houdt.

Spannende achtervolging

De Noorse onderzoeksjournalisten Eskil Engdal en Kjetil Sæter nemen de lezer mee als de Bob Barker de achtervolging op de Thunder inzet. Daarmee begint een spannend jongensboekverhaal doorspekt met journalistieke feiten over de uiterst schimmige en oncontroleerbare wereld van de illegale visserij in de diepe wateren rond Antarctica.

Daar waar de kustwachten en marines van landen als Nieuw-Zeeland en Australië tamelijk machteloos lijken, blijken de schepen van Sea Shepherd wel degelijk iets te kunnen doen. Kapitein Peter Hammarstedt achtervolgt de Thunder maandenlang nadat het schip zich gedwongen voelde de netten door te snijden in een mislukte poging te ontsnappen. Engdal en Sæter beschrijven de eindeloze achtervolging en verrassende moves van de Thunder in net zoveel detail als hun uiteenzettingen over de schimmige wereld achter de Thunder. Een aanrader.

**** | 320 pagina’s | 22,99 euroPodcast KIJK en luister via JUKEMeer KIJK tipt

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis