Reis mee naar de diepste plek op aarde

Laurien Onderwater

16 March 2020 12:59

Challengerdiepte

Vrijbuiters opgelet: reisbureau EYOS Expeditions biedt een unieke trip aan naar de Challengerdiepte, het diepste punt van de aarde.

Weinig mensen zullen het in hun hoofd halen om de hoogste berg ter wereld te beklimmen. En toch hebben al een paar duizend mensen gepoogd de Mount Everest (8848 meter hoog) te trotseren. Hoewel dat een zeer riskante onderneming is, is het gros van de mensen er gelukkig in geslaagd.

Wat heb je als avonturier dan nog te wensen? Het tegenovergestelde doen: van ‘s werelds hoogste naar het diepste punt reizen. En laat reisbureau EYOS Expeditions nou net zo’n trip aanbieden.

Lees ook:

Challengerdiepte

EYOS Expeditions voert de diepzeereis uit samen met het particuliere duikbedrijf Caladan Oceanic. Durfals dalen vier uur lang af naar een diepte van bijna 11 kilometer in de Challengerdiepte, in het noordwesten van de Stille Oceaan. Op de zeebodem brengen de duikers maximaal vier uur door waar ze de omgeving kunnen verkennen en filmen. De hele reis duurt in totaal zo’n 14 uur.

EYOS Expeditions zal hiervoor gebruik maken van Caladan Oceanic’s onderzeeër, Limiting Factor geheten, die dieptes tot 14.000 meter aankan en al vijf keer naar de bodem van de Marianentrog is gedoken.

Volgens het reisagentschap hebben tot nu toe slechts zeven mensen de afdaling gemaakt, waaronder de Amerikaanse regisseur James Cameron. (Het diepterecord staat overigens op naam van de miljonair Victor Vescovo.) Er zijn dus meer mensen op de maan geweest.

Vijf nullen

Er zit overigens wel een ‘maar’ aan dit hele verhaal. EYOS Expeditions nodigt slechts drie waaghalzen uit om deel te nemen aan de reis. Mensen worden gekozen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Verder heeft het reisbureau nog niks over de kosten genoemd, maar we gokken dat het om een bedrag van vijf nullen gaat.

Enthousiast geworden? Meer informatie over de aanmelddatum en de prijs krijg je door contact op te nemen met EYOS Expeditions.

Bronnen: EYOS Expeditions, CNN

Beeld: EYOS Expeditions

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 










Meer Mens