Duitse kerken bieden gratis Wi-Fi aan

Laurien Onderwater

08-07-2016 09:00:11

kerken

Protestantse kerken in Duitsland kwamen met een wel erg moderne oplossing om meer kerkgangers naar zich toe te trekken. 

Oost-Duitsland herbergt een hoog percentage atheïsten: slecht 8 procent beweert in God te geloven. Protestantse kerken begonnen zich zorgen te maken over een nog verdere afname van gelovigen en zagen zich genoodzaakt met een nogal atypische oplossing te komen om mensen terug te lokken: gratis Wi-Fi.

Godspot

De Wi-Fi-hotspots kregen de toepasselijke naam ‘Godspots’. Het project is momenteel uitgezet in 220 kerken in en rondom Berlijn met plannen om volgend jaar mei het draadloze internet uit te breiden naar 3000 kerken, buurthuizen en religieuze instellingen.

kerken

De Godspots voorzien niet alleen in het ‘probleem’ van te weinig kerkbezoekers, maar ook in het wijdverbreide gebrek aan gratis openbare Wi-Fi in Duitsland. Wat natuurlijk vrij gek is, aangezien Duitsland op heel veel andere fronten wel vooruitstrevend is.

Twee vliegen in één klap

Het Wi-Fi-tekort komt door een wet die mensen of bedrijven aansprakelijk stelt als Wi-Fi-gebruikers iets illegaals via hun netwerk downloaden, zelfs als ze daar geen weet van hebben. Veel cafés, bibliotheken en zelfs hotels zijn daarom bang om openbare Wi-Fi aan te bieden. Het idee van de protestanten vangt dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Bronnen: Godspot, Motherboard, GizmodoPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar