KIJK 3/2018 ligt nu in de winkel!

KIJK-redactie

22-02-2018 08:50:48

Het is weer zover: de nieuwe editie van KIJK ligt in de schappen of op jouw deurmat. Met op de cover: hoe ontstond ons zonnestelsel?

Er was eens een gigantische schijf van gas en stof die binnen 100 miljoen jaar werd omgetoverd tot een zonnestelsel. Hoe? Deze ‘scheppingstruc’ proberen wetenschappers al decennialang te doorgronden. Gelukkig helpen nieuwe waarnemingen van andere zonnestelsels in de dop om hun theorieën bij te schaven. Meer daarover lees je KIJK 3/2018.

Verder in dit nummer:

  • Op internet word je doodgegooid met IQ-testen. Maar hoe meet je intelligentie eigenlijk? Is intelligentie erfelijk bepaald? En worden we steeds slimmer?
  • Bij de rechterhand van Adolf Hitler denk je waarschijnlijk meteen aan Heinrich Himmler. Maar heb je weleens van Erich Ludendorff gehoord? Deze generaal was van groot belang voor Hitlers politieke succes.
  • Precies honderd jaar geleden kwam de eerste Tarzan-film uit, maar de aap-mens is nog altijd populair. De wetenschap zoekt uit waarom.
  • Complot: het door muggen verspreide zikavirus zou zijn bedoeld om de overbevolking in arme landen te bestrijden.

KIJK 3/2018 ligt in de winkel tot en met 21 maart. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar