KIJK Tipt: Diederiks tips

KIJK-redactie

23-02-2022 09:00:00

gasthoofdredacteur Diederik Jekel

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? Gasthoofdredacteur Diederik Jekel deelt zijn tips.

Pieter Teylers huis

“Met de recente opening van het Pieter Teylers Huis – waar de laken- en zijdekoopman en filantroop Pieter Teyler van der Hulst woonde – heeft het Teylers Museum in Haarlem echt iets heel bijzonders. Ik ben er al geweest en het is prachtig.”

Dag & nacht

Dit boek van Govert Schilling en Helga van Leur, over alles wat er aan de hemel te zien is, vind ik geweldig. Het geeft een inleiding in allerlei mooie fenomenen die de wereld net een beetje fraaier maken.”

Besmet!

“Nu wordt ons leven in de weg gezeten door een besmettelijke ziekte, maar dat is van alle tijden, zo ontdek je in deze tentoonstelling. Te zien tot en met 7 augustus 2022 in Museum Boerhaave, Leiden. Dikke aanrader.”

Verstoppertje spelen met aliens

“Ik heb dit boek, waarin Jean-Paul Keulen je meeneemt op de zoektocht naar signalen van buitenaards leven nog niet kunnen lezen. Maar dit ben ik wel van plan, want het lijkt me dus echt superleuk.”

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 3/2022.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer KIJK tipt