KIJK Tipt: Zo hadden we het niet bedoeld

KIJK-redactie

17-02-2021 09:00:00

Jesse Frederik

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Zo hadden we het niet bedoeld

Jesse Frederik

Tienduizenden ouders moesten enorme bedragen aan kinderopvangtoeslag terugbetalen, met voor hen desastreuze gevolgen. Onderzoeksjournalist Jesse Frederik legde het verhaal achter deze pijnlijke affaire bloot.

Rocki

De Rocki is een glanzende en kleine (maar vooral snoezelige) robot voor jou en je huisdier. Hij is een speelmaatje (want je kunt hem op afstand besturen en door het huis laten racen), hij is een grote broer (want hij heeft een ingebouwde camera en kan alles in de gaten houden) én hij is een lieve moeder (want hij draagt een voedersysteem en kan brokjes droppen). Enige gevaar is dat hij zélf misschien nog schattiger is dan je trouwe viervoeter.

Foto’s en filmpjes op www.rockibot.com

Breeeed

Volgens sommige wetenschappers is het een probleem dat we zoveel achter onze schermpjes zitten. Volgens Dell is het vooral een probleem dat onze schermpjes zo klein zijn. Daarom bedacht de computerknutselaar deze UltraSharp 40 Curved WUHD. Volgens eigen zeggen is dat ’s werelds eerste curved en ultrawide WUHD 5K2K-monitor van 40 inch. Dat is natuurlijk nergens voor nodig, niemand zat er echt op te wachten, en sommige wetenschappers zullen zich aangevallen voelen – maar het is ook heel erg vet.

Meeeeeeer op www.dell.com

Tekst: Rik Peters/KIJK-redactie

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens