Dit zijn de Nature Conservancy Photo Contest winnaars

Laurien Onderwater

26-06-2018 08:59:48

Nature Conservancy Photo Contest

The Nature Conservancy – een Amerikaanse natuurbeschermingsorganisatie – onthulde onlangs de winnende foto’s van zijn wereldwijde wedstrijd om de meest schitterende kiekjes van de natuur te schieten.

Een rij kamelen van boven gefotografeerd, een uitbarstende vulkaan met een sterrenhemel als achtergrond, een witte leeuw die recht in de lens kijkt. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de vele foto’s die deelnemers aan de Nature Conservancy Photo Contest hebben ingezonden. En we kunnen ons maar al te goed voorstellen dat een paar winnaars kiezen een lastige opgave was voor de jury. Toch is het ze gelukt en dit zijn de kampioenen.

Derde plek

Op nummer drie is Terra Fondriest (Arkansas, VS) geëindigd met deze foto waarop een meisje liefkozend een Amerikaanse stierkikker vasthoudt. Ze lijkt de amfibie ook een kus te geven, wellicht in de hoop dat hij verandert in een knappe jongen?

Tweede plek

Zilver gaat naar de Amerikaan Andre Mercier (Californië, VS)  die tijdens een trip naar IJsland deze prachtige foto schoot. Kort geleden voor hij het kiekje naam, was dit ijsblok afgebroken van de Vatnajökull-gletsjer, gelegen aan de Jokulsarlon-baai. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat het ijsblok smelt in zee.

Dé winnaar

De eerste plek behoort de Franse Camille Briottet uit Lyon toe. De fotograaf zette twee spelende hengsten in Camargue op de gevoelige plaat en gaf de foto de titel ‘The power of the animal kingdom’. Ook in de fotografie geldt timing is everything en dat bewijst dit toffe kiekje.

Overige categorieën

The Nature Conservancy ontving dit jaar ruim 57.000 inzendingen afkomstig van fotografen uit 135 landen. De inzendingen moesten worden ingedeeld in een van de vijf categorieën: mens en natuur, landschap, water, steden en natuur en dieren in het wild (wildlife). Naast drie algehele winnende beelden, waren er drie topkeuzes van elke categorie, plus nog drie ‘speciale erkenning’-prijzen en een People’s Choice Winner.

Zo is Roberto Moccini Formiga (Rio de Janeiro, Brazilië) een van de winnaars in de categorie ‘Wildlife’. Op de foto is te zien hoe een grote witte haai jaagt op een school vissen in de Grote Oceaan nabij het Mexicaanse eiland Isla Guadalupe.

Benieuwd naar de rest van de winnende foto’s? Die vind je hier.

Openingsfoto: Jeremy Stevens

Bekijk ook:

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's