‘Op zoek naar een lover? Ga wijdbeens zitten!’

Naomi Vreeburg

29-03-2016 16:00:29

Mannen die breeduit zitten of staan, zouden aantrekkelijker worden gevonden.

Krijg je vaak te horen dat het niet bepaald charmant is om met je benen wijd te zitten? Dan heb je nu dankzij Amerikaanse onderzoekers een tegenargument paraat. Uit hun nieuwe studie concluderen ze namelijk dat vrouwen je eerder als potentiële partner zien als je breeduit staat of zit. Wat nou, niet charmant?

Datingapp

Onder leiding van Tanya Vacharkulksemsuk bestudeerden de onderzoekers 144 paren die waren gefilmd tijdens het speeddaten. Vervolgens keken ze of de houding van de daters invloed had gehad op hun succes. Kregen mannen die hun benen wijd hadden meer verzoekjes voor een vervolgdate dan de heren die hun ledematen bij elkaar hielden?

Ook maakte het team meerdere profielen aan op een datingapp. Op sommige foto’s namen de personen een brede pose aan: zitten met de benen uitgestrekt en achteruitleunend of staand met armen en benen wijd. Op andere foto’s hielden dezelfde mensen hun ledematen dicht bij het lichaam.

Uit beide experimenten bleek dat mensen met uitgestrekte benen en open armen aantrekkelijker werden gevonden dan de personen met hun armen over elkaar of met gekruiste benen. De onderzoekers claimen dat de eerste groep meer open en dominant overkwam; iets waar vrouwen van zouden houden.

Geen vrijbrief

Overigens is dit geen vrijbrief om dan maar overal wijdbeens te gaan zitten. Als je reist met het openbaar vervoer zal je met deze houding eerder geïrriteerde blikken jouw kant op krijgen dan knipoogjes.

Bronnen: PNAS, The GuardianPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens