Picture Perfect: bonte zeeslak

Laurien Onderwater

08-04-2019 08:59:32

zeeslak

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een magnifieke onderwaterfoto van een kleurrijke zeeslak.

De Underwater Photographer of the Year-wedstrijd zit er weer op. Deze fotograaf viste níet achter het net en wist dit onderwaterschepsel op spectaculaire wijze vast te leggen.

Slakkenvaart

Als je naaktslakken na een flinke regenbui over straat ziet kruipen, ben je er waarschijnlijk niet van onder de indruk. Niet zo gek ook, want ze zien er allesbehalve aantrekkelijk uit. Dat is echter een ander verhaal wanneer je ze op de bodem van de zee tegenkomt.

Zo is Cyerce nigra wel degelijk een fraaie verschijning. En hoewel deze zeenaaktslak behoorlijk opvalt, gaf de Belgische fotograaf Bruno Van Saen toe dat het toch lastig was om hem voor de lens te krijgen. Het weekdier is namelijk niet erg groot en anders dan zijn naam doet vermoeden, beweegt deze soort zich niet met een slakkengang voort. Des te meer kon de jury de foto waarderen.

De Cyerce nigra (klik op de afbeelding om hem te vergroten). © Bruno von Saen

Deze foto is afkomstig uit de beeldreportage ‘Schoon aan de haak’ te vinden in KIJK 5/2019. Dit nummer ligt in de winkel vanaf 18 april tot en met 15 mei.

Beeld: Bruno von Saen

Heb jij de KIJK 50 jaar-special al met daarin de spannendste, opmerkelijkste en grappigste verhalen uit de lange geschiedenis van het blad? Zo niet, dan kun je hem nu in onze webshop bestellen!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens