Picture Perfect: broederliefde

Laurien Onderwater

18-02-2019 08:59:35

leeuwen Wildlife Photographer of the Year

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een bijzonder moment tussen twee mannetjesleeuwen.

Elk jaar presenteert het Natural History Museum in Londen de winnende foto’s van de Wildlife Photographer of the Year-wedstrijd. Het doel van de competitie is om de wereld er bewuster van te maken hoe wonderschoon en tegelijkertijd kwetsbaar de natuur is. De Nieuw-Zeelandse natuurfotograaf David Lloyd deed voor de zoveelste keer mee en won (ook voor de zoveelste keer, bewijst deze pagina) met zijn foto getiteld Band of Brothers.

Lloyd legde dit bijzondere moment tussen twee mannetjesleeuwen, waarschijnlijk broers, vast in het Ndutu-gebied van de Serengeti, in Tanzania. Volgens de fotograaf begroetten de leeuwen elkaar, wreven toen hun gezichten langs elkaar en besnuffelden mekaar zo’n 30 seconden. Lang genoeg om het op de gevoelige plaat te leggen.

Bond of Brothers. © David LLoyd/Wildlife Photographer of the Year/NHM

De winnende foto is tot 30 juni te zien in het Natural History Museum in het zuidwesten van Londen.

Bronnen: The Guardian, IFLScience

Beeld: David Lloyd/Wildlife Photographer of the Year/NHM

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's