Picture Perfect: volle maan in zicht

Laurien Onderwater

2020-06-08 08:59:00

volle maan

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een Nederlandse piloot ving vanuit zijn cockpit de volle maan in beeld. 

De International Photography Awards zijn een groep prijzen voor zowel professionele als amateurfotografen. Onlangs zijn de winnaars van 2020 bekendgemaakt, maar wij lichten graag onze favoriet uit.

Lees ook:

Buitenaards mooi

De Nederlandse Boeing 747-piloot Christiaan van Heijst schoot deze prachtplaat vanuit zijn cockpit. De vrachtpiloot vloog tijdens een stormachtige nacht over de Atlantische Oceaan toen opeens de volle maan boven het wolkendek tevoorschijn kwam. Van Heijst omschrijft het zelf alsof hij zich even in een buitenaards landschap bevond. Met de foto behaalde hij de derde plek.

De piloot is overigens geen nieuweling in de wereld van fotografie. In 2017 won hij onder andere de eerste, tweede én derde prijs bij de International Photography Awards. Vliegen en fotograferen zijn voor Van Heijst dan ook de perfecte match. En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn.

Bron: IPA

Beeld: Christiaan van Heijst

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Foto's

Nieuwste editie

Met onder andere: Militair maatwerk - Bibberend of zwetend naar de top - De kracht van de kudde