Explosie voorkomen dankzij politierobot en e-sigaret

KIJK-redactie

15-01-2019 16:19:22

politierobot

In Californië dreigde een man een benzinestation in de fik te zetten, maar dankzij een politierobot met een e-sigaret liep het hele gebeuren met een sisser af.

Er wordt natuurlijk nogal wat geklaagd over robots. We gaan de discussie niet weer oprakelen, maar waar het op neerkomt, is dat veel mensen bang zijn dat ze uiteindelijk worden vervangen door androïden. Toch kun je sommige klussen beter door een bot laten uitvoeren. Zo voorkwam deze politierobot dat een 40-jarige man in Amerika een pompstation in brand stak.

Lees ook: Politie heeft vingerafdruk dode man nodig

Vaper

Volgens Engadget werd de man boos bij het afrekenen van de getankte brandstof. Hij haalde een jerrycan benzine uit zijn pickuptruck en leegde die over de vloer van de pompstationwinkel. Hij probeerde nog tevergeefs de deurmat van de shop in de hens te steken, voordat hij vluchtte naar een ander tankstation.

Inmiddels was de politie ter plekke met de robot. Omdat de agressieve automobilist ervan werd verdacht wapens bij zich te hebben, was de omgeving ontruimd.

De robot werd op pad gestuurd om de man een smartphone te bezorgen, zodat agenten met hem konden communiceren. Vervolgens vroeg de man om een sigaret, maar dat verzoek werd afgewezen vanwege het brandgevaar. Wat de robot hem wel overhandigde was een vaper, waarna de Amerikaan zich overgaf, en dit nogal bizarre verhaal met een sisser afliep.

De man – die al vaker in aanraking is gekomen met de politie – is aangeklaagd voor poging tot brandstichting en vandalisme. Hij droeg overigens geen wapens bij zich.

Bronnen: Engadget, Bright

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes