Russisch wapendepot explodeert

André Kesseler

06-08-2019 13:59:11

wapendepot rusland

Delen van de Siberische stad Achinsk werden na de ongekende ontploffing geëvacueerd.

Volgens de Russische nieuwsorganisatie TASS waren soldaten in het depot bezig om explosieve ladingen, gebruikt voor artillerie en tanks, te verplaatsen. Die explosieven lagen achter een lading artilleriegranaten en tijdens die werkzaamheden ging er iets gruwelijk mis.

Lees ook:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Schokgolf

Het is nog niet precies duidelijk wat er gebeurde, maar kennelijk hadden de militairen die bij de munitieopslagplaats aan het werk waren voldoende tijd om in de bunkers een goed heenkomen te zoeken. Wonderbaarlijk genoeg kwam er, voor zover bekend, slechts één soldaat om het leven. De explosie zorgde voor een enorme schokgolf, waardoor metaalscherven meer dan 15 kilometer ver weg werden geslingerd. De autoriteiten evacueerden rond de 11.000 omwonenden en het luchtruim boven Achinsk werd een tijdlang gesloten.

Bronnen: TASS, Popular Mechanics

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?