Is dit een strand of een deur?

Laurien Onderwater

04-09-2018 15:59:50

deur strand

Twitter ontplofte onlangs. De reden? Deze foto waarop niet duidelijk is wat we nou precies zien: een strand of toch een deur. Tot welk team behoor jij?

Ben je nog aan het bijkomen van het Yanny/Laurel-raadsel of ben je klaar voor een nieuwe illusie? Mooi, want we hebben er weer een voor je. Onlangs plaatste twitteraar Rebecca Reilly deze foto op haar account met de vraag: is dit een deur of een strand? Al snel ontplofte Twitter en waren de meningen verdeeld.

Lees ook: Wat hoor jij: Yanny of Laurel?

Zo was deze Twitter-gebruiker ervan overtuigd dat we hier een deur met een deurpost zien en om zijn punt te maken, plaatste hij deze foto. Geloofwaardig?

Maar volgens een andere twitteraar is er geen discussie over mogelijk: we zien hier gewoon een strand, klaar.

Ben je er al over uit? We laten je nog een keer goed kijken naar de foto:

Zelf hield Rebecca nog een poll en daaruit bleek dat 54 procent van de twitteraars ervan is overtuigd dat we hier een deur zien, tegenover 46 procent van de mensen die toch echt een strand ziet.

Pas toen Rebecca een aantal dagen later weer een foto plaatste, werd het juiste antwoord gegeven. Ze tweette de originele afbeelding wat aantoont dat het hier gewoon om een strand gaat. Mind is blown.

Bronnen: Twitter, IFLScience

KIJK 9/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis