Tentoonstelling: Onrustige aarde

KIJK-redactie

06 December 2017 08:59

Tot en met 31 januari 2018 is de interactieve tentoonstelling Onrustige aarde te zien waarin de actieve aarde centraal staat.

Zoals we bij de aardrijkskundeles hebben geleerd, zijn de continenten altijd in beweging. En geloof het of niet: zelfs in Weert. Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man wijdt er met Onrustige aarde daarom een geologische expositie aan.

Plaattektoniek, bergvorming, vulkanen: in een uurtje tijd komen ze allemaal voorbij. De opzet is een tikkie rommelig (hoewel de informatieve teksten veelal op kinderhoogte hangen, zijn ze niet bepaald toegeschreven op kids), maar de Limburgse tentoonstelling draait dan ook vooral om de interactieve proefjes (tsunami’s nabootsen in een aquarium of puzzelen met werelddelen bijvoorbeeld). Met begeleidende volwassene leuk genoeg voor jeugdelingen van 10 tot 14 jaar – die zélf immers ook altijd in beweging zijn.

*** | Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Weert | entree gratis

Tekst: Rik Peters

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer KIJK tipt