Tesla-surfborden razendsnel uitverkocht

Laurien Onderwater

31-07-2018 12:59:33

Tesla surfbord

De CEO van Tesla houdt wel van vreemde merchandising. En dat dat een gouden zet is, blijkt opnieuw uit zijn nieuwste product: een limited edition surfbord.

Elon Musk denkt graag outside the box. De oprichter van onder andere Tesla en SpaceX vindt namelijk niet dat hij het bij auto’s, batterijen en raketten moet houden. Daarom verkoopt de magnaat ook petjes en zelfs vlammenwerpers. En geloof het of niet, maar die dingen waren binnen de kortste keren uitverkocht. Afgelopen weekend deed Musk weer zo’n stunt: hij verkocht speciale Tesla-surfborden die in gelimiteerde oplage waren gemaakt en, je raadt het al, die waren binnen no time uitverkocht.

Lees ook: Elon Musk komt met vlammenwerper

Tesla-materialen

Tesla Design Studio maakte de surfborden in samenwerking met Lost Surfboards. De bovenkant van het bord is zwart, de onderkant rood. En, nee, ze zijn niet elektrisch. Het 2 meter lange surfbord is gedeeltelijk vervaardigd met dezelfde materialen die in zijn auto’s worden gebruikt.

Afgelopen zaterdag stonden tweehonderd exemplaren in de webshop van Tesla voor 1500 dollar en binnen een dag waren ze uitverkocht. Sommige staan alweer op eBay voor drie keer zoveel geld.

De aandacht kan Musk overigens goed gebruiken, want na zijn duikbootstunt én de twitterruzie, waarbij hij een van de redders van de Thaise voetballers had geschoffeerd, daalden de aandelen in Tesla flink.

Bronnen: New Atlas, CNET

Beeld: Tesla

KIJK 8/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis