Dronefotowedstrijd 2020: en de winnaars zijn…

Laurien Onderwater

03-09-2020 08:00:00

winnaars

De juryleden van de KIJK- en Columbus-dronefotowedstrijd hebben tien schitterende platen gekozen, en de stemmen zijn ook geteld. Dit zijn de winnaars!

De jury bestond dit jaar uit: Stijn Hoekstra (reisfotograaf), Cuno de Bruin (reisfotograaf), Mark Mackintosh (hoofdredacteur Columbus Travel), André Kesseler (hoofdredacteur KIJK), Herman van der Veen (Dronekenner) en Margriet Bokeloh (beeldresearcher KIJK). Samen hebben zij alle inzendingen beoordeeld en zijn tot een top tien gekomen.

Daarnaast kregen onlinestemmers een week de tijd hun favoriete foto te kiezen. Met 419 stemmen is de fotograaf van deze plaat duidelijk de publiekswinnaar:

© Aad Stikkelorum

Aad Stikkelorum, de maker van de foto die met de publieksprijs is bekroond, wint een ballonvaart van BAS Ballonvaarten voor twee personen t.w.v. € 320!

Jurywinnaars

En dan de jurywinnaar. Alle juryleden waren het er unaniem over eens dat de foto met de titel ‘Haaienvin’ van Max Terwindt de terechte winnaar is van de dronefotowedstrijd 2020. De fotograaf heeft een weekend weg in Nederland gewonnen met een elektrische VW-bus van Evan, inclusief overnachtingen via Campspace t.w.v. € 550!

© Max Terwindt

De tweede prijs – een Albelli-tegoedbon t.w.v. € 200 – gaat naar Joris Kuijper voor zijn prachtige foto van de Oosterscheldekering in de avondzon.

© Joris Kuijper

De derde prijs – een Freewell-dronefilterset van Dronekenner t.w.v. € 100 – is gewonnen door Savannah van Dijk. Ze maakte deze originele foto van een luchtballon van boven.

© Savannah van Dijk

Eervolle vermeldingen

Deze fotografen grepen met hun droneplaat net naast de prijzen, maar verdienen een eervolle vermelding – zowel op onze website als in KIJK 11/2020.

Deze elf foto’s komen ook in de elfde editie van KIJK te staan die vanaf 15 oktober in de schappen ligt.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens