8 bizarre datingapps

Laurien Onderwater

14-02-2019 15:59:29

datingapps valentijnsdag

Als je momenteel zonder geliefde zit, vind je Valentijnsdag waarschijnlijk iets minder leuk. Maar geen nood! Er zijn meer dan genoeg datingapps en -sites die je aan een potentiële partner helpen. Hoewel deze acht je op een wel erg bijzondere manier proberen te matchen.

Lees ook: 10 fobieën die niet handig zijn op Valentijnsdag

1) Baardbuddy’s

Loop je zelf met een flinke bos gezichtshaar rond of kijk je likkebaardend naar mannen met baarden? Dan moet je snel de applicatie Bristlr in de Apple-store of Google Play downloaden. Bristlr is er namelijk op gericht om mensen die baarden hebben te verbinden met mensen die graag baarden aaien (ja, zo luidt de slogan echt).

© 123RF

2) Liefde op het platteland

Alleen op het platteland? Farmers Only brengt daar verandering in! Natuurlijk bestaat er al enige tijd een datingprogramma voor boeren (duh, Boer zoekt Vrouw), maar dat is voor een select clubje agrariërs, degenen die het tot de tv-show schoppen. Farmers Only is voor álle alleenstaande boeren en boerinnen. Dus zie jij het leven op het platteland wel zitten? Download dan deze applicatie. Want, zoals de leus van de app klinkt, stadsmensen begrijpen het simpelweg niet.

3) Op z’n hondjes

Er wordt vaak gezegd dat hondeneigenaren op hun viervoeter gaan lijken, en andersom. Daar speelt Twindog slim op in. De datingapp laat je je toekomstige partner kiezen op basis van zijn of haar Fikkie. Natuurlijk hoeft het niet meteen in een verliefdheid te eindigen, je kunt er ook gewoon een goede (viervoetige) vriend aan overhouden.

© Twindog

4) Vet verliefd

Altijd al iemand willen ontmoeten die jouw liefde voor knapperige, sissende, vette bacon deelt? Sizzl geeft gehoor aan je date- en eetwensen. De niet-zo-serieuze-datingapp gebruikt je voorkeuren voor spek om een match voor je te vinden.

© 123RF

Helaas was de app, als een soort stunt, maar zes maanden downloadbaar, dus spekliefhebbers onder ons moeten nu maar gewoon eerlijk in hun profiel zetten dat ze verzot zijn op bacon.

5) Glutenvrij daten

Bijna het tegenovergestelde van Sizzl is GlutenFreeSingles voor, de naam zegt het al, vrijgezell(ig)e mensen op een glutenvrij dieet. Dit kunnen coeliakie-patiënten zijn, maar ook mensen die er graag een glutenvrije leefstijl op na houden. Maar de app en website zijn er niet alleen om glutenvrije koppels te creëren, ze bieden ook een platform voor onder andere coeliakie-patiënten, dat een luisterend oor biedt en waarop tips en recepten kunnen worden uitgewisseld.

6) Deten

Om nog maar even in de eetsferen te blijven hangen, halen we nog een keer de Refrigerdating-app van Samsung aan. Deze applicatie werkt ontzettend simpel: neem een foto van de inhoud van je koelkast, zet hem online en wachten maar. Mocht iemand jouw foto tegenkomen en denken ‘Hey, wat ziet die ijskast er appetijtelijk uit’, dan kan diegene de foto naar rechts swipen en hebben jullie een match. Wedden dat jullie op de eerste date uiteten gaan?

koelkast refrigerdating

© 123RF

7) Aan je trekken komen

Ben je al op talloze dates geweest, maar wist geen van de potentiële partners je liefde voor Star Trek te waarderen? Maak dan een profiel aan op Trek Passions en hopelijk kom je dan wel aan je trekken. Het online platform is er voor mensen die actief op zoek zijn naar een date die van sciencefiction houdt, een maatje om mee naar congressen te gaan of gewoon een vriend die net zoveel van het genre houdt als jij.

8) Driemaal is scheepsrecht

Het Engelse gezegde luidt ‘Three’s a crowd’, maar Feeld vindt juist van niet. De datingapp is speciaal gericht op mensen die houden van een ménage à trois. Voorheen heette de applicatie 3nder (dat je uitspreekt als thrinder), maar dat is later veranderd in Feeld. En dat veel mensen op zoek zijn naar een trio blijkt wel uit de cijfers. Volgens Business Insider had de app in 2016 in één maand tijd maar liefst 1 miljoen downloads.

Bronnen: Business Insider, Esquire, Time

Openingsbeeld: 123RFPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens