Nog steeds zien veel mensen 9/11 als een ‘inside job’

KIJK-redactie

11-09-2021 09:00:00

elf september 9/11

Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat de terroristische aanslagen op de VS werden gepleegd. De aanslagen van elf september zijn al sinds 2001 goed voor allerlei complotverhalen. De belangrijkste op een rij, en stevig geanalyseerd.

In een verzameling complotverhalen mogen de aanslagen van 11 september 2001 natuurlijk niet ontbreken. Ze veranderden de wereld en leidden tot een stroom van geruchten en verdachtmakingen.

De zaak

Op dinsdag 11 september 2001 ramden gekaapte passagiersvliegtuigen het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington. Een vierde toestel stortte neer in de staat Pennsylvania. Twee decennia na nine-eleven zijn er nog een heleboel onbeantwoorde vragen over de aanloop naar en de toedracht van het drama. Zoveel zelfs dat allerlei verhalen de ronde blijven doen. Bijvoorbeeld dat de Amerikaanse regering precies wist waar en wanneer de aanslagen plaats zouden vinden. Of ze zelf georganiseerd heeft.

Je kunt hier de volledige pdf-versie van het complot-artikel over de aanslagen van 11 september lezen.

elf september
George Bush krijgt van zijn stafchef Andrew Card te horen dat er een tweede vliegtuig tegen het World Trade Center is gevlogen. © PAUL J. RICHARDS/AFP/HH/ANP

Wil je meer lezen over complottheorieën? In deze unieke special van maar liefst 300 pagina’s ontleedt KIJK 55 wereldschokkende samenzweringen en scheidt de feiten van de geruchten. Bestel hem hier.

Bekijk hier de preview:

Beeld: Robert/CC BY-SA 2.0Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens