20 – 25 mei: Dutch Technology Week 2019

Naomi Vreeburg

18-05-2019 12:59:06

Alle techfans opgelet: de achtste editie van Dutch Technology Week gaat van start!

Succes van en verwondering over de Nederlandse hightech sector staat centraal tijdens de Dutch Technology Week (DTW), een evenement dat sinds 2011 jaarlijks wordt georganiseerd. Dit jaar kun je maar liefst 22 plekken in Nederland bezoeken om deel te nemen aan evenementen rond technologie voor jong en oud.

Botsauto’s

DTW biedt een uitgebreid programma en wij lichten er een paar uit. Zo begint de week op 20 mei al goed met het zogenoemde Bumper Ballet. Dit is een kleine botsautobaan – op de Brainport Industries Campus in Eindhoven – en aanvankelijk een attractie zoals je gewend bent van de kermis, totdat de computer het stuur overneemt:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Verder kan er op woensdag 22 mei in het Catharina Ziekenhuis live worden meegekeken hoe een robot een gynaecologische operatie uitvoert. Onder de naam ‘App de Expert’ kunnen kijkers tijdens de operatie via Whatsapp en Facebook vragen stellen. En op donderdag 23 mei is het Quiz Night XL, waarbij de moeilijkste vragen over wetenschap en techniek de revue passeren.

Kieken in de keuken

Zaterdag 25 mei staat ten slotte de welbekende High Tech Ontdekkingsroute op de planning. Op verschillende aansprekende locaties geven top-technologiebedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie.

Genoeg leuks te zien en te doen dus tijdens Dutch Technology Week 2019. Het hele programma vind je hier. Kom je ook?

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes