3D-zebrapad fopt automobilist

Naomi Vreeburg

03-05-2016 11:00:01

3D-zebrapad

Dit 3D-zebrapad moet de optische illusie wekken dat het omhoog steekt.

Wanneer je een drukke straat moet oversteken, zoek je veelal een zebrapad op. Want hé, daar moeten automobilisten voor je stoppen. Maar helaas, sommige bestuurders lappen dit aan hun laars en scheuren gewoon door. En dit levert niet alleen scheldpartijen op, maar ook (dodelijke) ongelukken. India wil hier een stokje voor steken met behulp van een 3D-zebrapad.

Remreflex

Nu ja, het is niet echt een 3D-zebrapad, maar het wekt wel deze illusie. De ontwerpers Saumya Pandya Thakker en Shakuntala Pandya of Ahmedabad (probeer dat maar eens te onthouden) hopen dat deze techniek ervoor zorgt dat automobilisten schrikken en automatisch afremmen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wishful thinking, zeggen critici. Volgens hen zouden de automobilisten snel wennen aan de optische illusie. De neiging om te remmen zal daarom geleidelijk afnemen. Maar de Indische minister van Verkeer Nitin Gadkari vindt het het proberen waard. Hoe kan hij ook anders? India is een van de landen waar de meeste verkeersdoden vallen.

Bron: Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes