8City moet Las Vegas van Zuid-Korea worden

André Kesseler

10 November 2012 13:00

Om het toerisme in hun land een lekkere opwaartse zwieper te geven, wil een groep Zuid-Koreanen een compleet nieuwe, peperdure stad bouwen.

De nieuwe metropool moet verschijnen bij het vliegveld op Yongyu-Muui, een van de eilanden voor de kust bij Incheon. De stad gaat 8City heten en de bouw ervan kan volgens de initiatiefnemers maar liefst 930.000 nieuwe banen opleveren en 134 miljoen, voornamelijk Chinese, toeristen aantrekken.

Die kunnen dan overnachten in luxueuze hotels, peperdure appartementen huren, door verschillende winkelcentra slenteren, de big spender uithangen in een van de casino’s, van een concert genieten in een arena met 50.000 zitplaatsen, of zich vermaken in een van de pret- of waterparken.

8City zou zelfs een eigen Formule-1-racebaan krijgen en een zogenoemde Megastrip. Deze overdekte winkelstraat (met een nogal bedenkelijke vorm, zie hieronder) van 3,3 kilometer lang, 880 meter breed en 200 meter hoog zou het grootste architectonische object ter wereld worden.

Op zich mooi, ware het niet dat er wel even ‘heul diep’ in de buidel moet worden getast om alle plannen te realiseren. De nieuwe stad zou namelijk 275 miljard dollar, een kleine 216 miljard euro, gaan kosten. Toch hebben de bedenkers zelfs in deze barre tijden goede hoop dat er voldoende investeerders kunnen worden gevonden. (Overigens doen de plannen een beetje denken aan die voor een reserve-Tokyo, waar we al eerder over berichtten.)

In 2020 moet de eerste schop de grond in. Tien jaar later zou het Las Vegas van Zuid-Korea klaar moeten zijn.

Bron: CNNgo


Meer Nieuws