98-jarige maakt kunst in Paint

KIJK-redactie

06-10-2013 13:00:37

Als gepensioneerd tekenaar leeft Hal Lasko zich nu helemaal uit op de computer. Alleen niet met professionele tekenprogramma’s, maar met Microsoft Paint.

Hal Lasko was in de Tweede Wereldoorlog tekenaar van (weer)kaarten voor de bommenwerpers. Nu is hij een gepensioneerde van 98 met een hobby: Microsoft Paint. Inderdaad, dat oldschool tekenprogramma met de felle kleurtjes en de verfspuitbus. Lasko maakt sinds 2005 schilderijen met Paint en is sinds die tijd beter bekend onder de naam ‘The Pixel Painter’.

In onderstaande mini-documentaire wordt duidelijk hoe Lasko precies is begonnen met zijn tekenkunsten op de computer. Je hebt er in elk geval veel tijd nodig – Lasko spendeert zo’n tien uur per dag aan zijn tekeningen – en je moet daarnaast ongelooflijk geduldig zijn.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

In de webwinkel van Lasko staan nu twaalf Pixel Paintings, van herfstachtige bossen tot een abstract schilderij met ruimte-snelwegen. Aangezien Lasko nog niet is gestopt met tekenen, zullen daar ongetwijfeld nog meer tekeningen verschijnen.

Bronnen: Hallasko.com, Wired

Beeld: Hal LaskoPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis