Alles in de cloud – of toch niet?

KIJK-redactie

04-11-2013 11:00:52

Alles opslaan in de cloud lijkt zo handig, maar dat kost ook veel energie aan datacentrums die constant blijven draaien. Het Consortium voor Langzamer Internet maakt lelijke internet-attributen, zoals routers, weer toonbaar door ze in een nieuw jasje te steken.

Een usb-stick is zó 2000. De nieuwe manier van opslaan is in de cloud. De voordelen van zo’n cloud is dat je op elk moment bij je bestanden kunt, waar je ook bent. Waar veel mensen alleen niet bij stilstaan, is dat daar grote datacentrums voor nodig zijn. Het Consortium voor Langzamer Internet wil dit bewustzijn vergroten door de relatie met ‘het internet’ te verbeteren.

Dat doet het clubje door de WiFi-router om te bouwen naar een betonnen bloempot met een plantje, waardoor het apparaat gewoon weer op de keukentafel kan staan. Daarnaast heeft het het iPhone-docking station naast een gezellig bloemetje gezet, zodat ook dat niet wordt weggemoffeld in de ‘stopcontactenhoek’.

router

Zelfs de usb-sticks doen hun herintrede als het aan het Consortium voor Langzamer Internet ligt. Door ze in een hip, betonnen jasje te gieten, vallen ze mooi weg naast de fotolijstjes op de salontafel. Op deze manier word je uit wolken van de Google Docs gehaald en is het ouderwets opslaan van je documenten op een usb-stick opeens weer een prima alternatief.

usbstick

Bronnen: The Consortium for Slower Internet, Wired

Beelden: The Consortium for Slower InternetPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar