App checkt gehoor

KIJK-redactie

08-05-2014 16:00:51

Gehoor

Snel je gehoor laten testen? Een app voor de iPhone maakt dit mogelijk.

Geduld is een schone zaak bij gehoortesten. Je moet meerdere afspraken maken en de duur van een test kan oplopen tot een uur. Veel mensen laten hierom niet nakijken of er iets aan hun gehoor mankeert. Tijd om hier een oplossing voor te vinden, vonden medewerkers van het bedrijf Mimi. Zij ontwierpen een app voor de iPhone die achterhaalt of je gehoorverlies hebt of niet.

De app speelt verschillende geluiden af. Wanneer je het riedeltje hoort, druk je op het linker- of rechterknopje en klaar is Kees. Binnen twee minuten krijg je de gegevens van jouw gehoor. Wanneer daar niets mee mis blijkt te zijn, kan de app je laten ervaren hoe het is om gehoorschade te hebben. Een sociaal foefje om vrienden en familie met gehoorverlies beter te begrijpen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Deze nieuwe technologie komt als geroepen. Gehoorverlies komt namelijk steeds vaker voor. Niet alleen bij ouderen, maar ook bij jonge mensen. Hierom is er zelfs een speciale gehoortest voor kinderen gemaakt.

Op iTunes kun je het technologische snufje gratis downloaden om te checken of je wel of niet een gehoorapparaatje nodig hebt. Wat zeg-ie?

Bron: Tech Crunch

Tekst: Naomi JansenPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar