Filmpje: noorderlicht vanuit het ISS gezien

Laurien Onderwater

26-09-2017 08:59:06

aurora borealis

Een astronaut aan boord van het internationaal ruimtestation ISS heeft een timelapse gemaakt van aurora borealis dat over Canada ‘vloog’.

Nieuw is het allang niet meer en toch blijft het een bijzonder fenomeen: poollicht. Vanaf de grond gezien, is het al een heel gaaf gezicht, maar nog specialer is het wanneer je het licht vanuit de ruimte kunt aanschouwen. En dat is precies wat ESA-astronaut Paolo Nespoli aan boord van het ISS deed. Hij maakte ruim 700 foto’s van noorderlicht dat boven Canada zweefde en maakte er deze prachtige timelapsevideo van:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Dus mocht je de komende tijd niet in staat zijn om zelf het noorderlicht te aanschouwen dan hopen we dat dit bijzondere filmpje een hoop goed maakt.

Bronnen: ESA (YouTube), NASA

Beeld: ESA

Lees ook:

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis