Baumgartner moet recordsprong uitstellen

André Kesseler

08-10-2012 16:00:32

Een Oostenrijkse avonturier is van plan om onder meer het hoogterecord voor parachutespringers op zijn naam te zetten. Maar het weer werkt niet mee.

Vanmorgen zou Felix Baumgartner in de buurt van het beroemde Amerikaanse plaatsje Roswell in zijn ballon naar een hoogte van bijna 37 kilometer worden gebracht. Maar er staat veel te veel wind om de heliumballon van 850.000 vierkante meter veilig op te kunnen laten.

Felex Baumgartner (links) tijdens de voorbereidingen van afgelopen vrijdag.

Een week of twee geleden meldden we al dat de 43-jarige Oostenrijker en zijn team zich drie jaar lang hebben voorbereid op hun poging om het hoogterecord van 31.300 meter, dat maar liefst 52 jaar geleden door de Amerikaan Joe Kittinger werd gevestigd, te doorbreken. En dat niet alleen. Hij wil in dezelfde sprong nog vier andere wereldrecords op zijn naam zetten: de hoogste snelheid tijdens een vrije val, de sprong van de grootste hoogte, de hoogste bemande ballonvlucht en de langste vrije val.

De volgende poging staat voor morgenvroeg op het programma.

Update dinsdag 19:50: De recordpoging is opnieuw uitgesteld. Baumgartner zat al in de capsule, maar het bleek opnieuw te hard te waaien. Hij gaat het woensdag mogelijk weer proberen.

Bron: felixbaumgartner.com

Beeld: Red Bull StratosPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws