Bedien je computer door je plant te aaien

KIJK-redactie

14-08-2012 09:00:21

Botanicus Interacticus

Dankzij Disney Research kun je in de toekomst e-mails versturen door je orchidee te strelen.

Disney maakt niet alleen leuke films, het bedrijf doet ook aan onderzoek. Zo presenteerden Ivan Poupyrev en collega’s van Disney Research Botanicus Interacticus op het congres SIGGRAPH 2012 in Los Angeles. Botanicus Interacticus maakt van planten een computerinterface. Hiermee verstuur je bijvoorbeeld e-mails of speel je een filmpje af door je kamerplant aan te raken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Botanicus Interacticus maakt gebruik van een soort aanrakingssensor die – net als in telefoons – elektrische signalen en veranderingen oppikt. Anders dan standaardsensors verwerkt deze signalen van meerdere frequenties. Dit zorgt ervoor dat het systeem zó gevoelig wordt, dat het met slechts één sensor de soort aanraking onderscheidt (drukken of aaien) over de hele plant en zelfs ‘weet’ welk blad wordt aangeraakt. Elke plant wordt zo een unieke interface.

Een van de doelen van Poupyrevs team is om computers ‘onzichtbaar’ te maken. Dit systeem maakt een interactieve omgeving mogelijk; dat brengt een toekomst met onzichtbare computers een stuk dichterbij.

Bronnen: Disney Research, New Scientist

Beeld: Disney ResearchPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis