Drones in chemische vaten ontwikkelen?

Laurien Onderwater

10-07-2016 11:00:36

Bedrijf wil drones groeien in chemische vaten

Het ontwikkelen van een nieuw militair vliegtuig kan jaren duren. Maar als het aan deze firma ligt, komt daar verandering in.

“Waarom laten we drones niet in grote vaten groeien?” Nee, dit is niet een vraag uit een of andere sciencefictionfilm. Het bedrijf BAE Systems wil in de toekomst daadwerkelijk drones in chemische barrels bouwen voor militaire doeleinden. De UAV’s zouden worden gemaakt met behulp van chemische componenten. En het hele proces zou slechts enkele weken in beslag nemen.

Chemputer

Het apparaat waarmee de UAV’s worden gemaakt, is een zogenoemde Chemputer. Deze “radicale machine” ontwikkelt uit chemische bestanddelen drones en hun complexe elektronische systemen. Althans, dat is het idee. Of het daadwerkelijk kan, moet BAE Systems nog ‘even’ bewijzen.

De productietijd kan op deze manier in elk geval flink worden versneld. En met het futuristische idee speelt het bedrijf dan ook goed in op de stijgende vraag naar militaire drones, die worden ingezet bij bewaking, verkenningsmissies en spionage.

Bekijk het filmpje van het volledige proces hieronder en probeer dan maar eens te ontkennen dat dit allemaal wel erg sci-fi aandoet.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: BAE Systems, Futurism, Drones

Beeld: BAE SystemsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis