De beste pizzadoos vind je in India

KIJK-redactie

20-01-2014 14:10:10

Je zou verwachten dat de beste pizzadoos een Italiaans of Amerikaans product is. Maar de meest innovatieve pizzadoos ter wereld komt uit India.

We trekken hem open en gooien hem vervolgens gedachteloos weg: de pizzadoos. Maar volgens pizzadoosexpert Scott Wiener, die maar liefst 650 pizzadozen uit 45 landen verzamelde, zit er een hoop verschil in de kwaliteit van de pizzadozen.

De beste pizzadoos vind je volgens Wiener in India. Die is afkomstig van de firma VENTiT, wat staat voor ‘ventilated packaging’. Deze doos bestaat uit golfkarton en ziet er verder niet spectaculair uit. Het verschil zit hem in de uitgelijnde gaten aan de binnenkant (zie afbeelding). Die zijn beter voor de damp die van de pizza af komt. Omdat er geen direct gat naar buiten is, gaat dat bij deze doos niet ten koste van de kwaliteit van de pizza.

Pizzadoos als doodskist

De doos wint daarmee van concurrenten wier dozen je kunt omvouwen tot een tafeltje of zelfs een doodskist. Of een doos waar je kleine bordjes van kunt scheuren. Volgens Wiener gaat het uiteindelijk om de pizza, niet om hoe mooi de verpakking is.

Dat uitgerekend India uit de bus rolt met de beste pizzadoos is volgens Wiener overigens niet gek. India is namelijk het land waar de pizza-industrie momenteel het meest groeit.

Bron: Wired

Beeld: VENTiTPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws